söndag 19 februari 2017

FISKEFÅNGSTPuerto de Isla Cristina; 
...en av de många fiskebåtarna lastar av sin fångst, och det är många skrikande och skränande måsar som vill ta del av dessa silverglänsande go´saker! Jojo, dom fick sej tilldelade en och annan liten firre, och då blev det ett himla liv, vem som skulle lyckas fånga den!!!
Hela hamnområdet är inhägnat, men A hittade förstås "ett kryphål", d.v.s.  en port som inte var helt stängd, och där slank han in...


Efter att ha vankat runt i hamnområdet nå´n timma, begav vi oss in bland de små gränderna... så plötsligt hittade vi ett litet café/ pub, och slank in där... Hmm... Goda bakelser! Vi beställde varsin plus kaffe/te, och det hela gick på 5€! Det kostar väl nästan bara en kopp kaffe i Sverige!!!
Vi har inte sett ett enda bageri/konditori här i Spanien, och det är lite si och så med brödutbudet!
Men så är det, varje land har sina traditioner...!Styrkt av dessa go´saker, begav vi oss så "hemåt" igen, och tog då "strandvägen"; där vi inte gått tidigare! Här stötte vi på en och annan uteservering, och tog en vätskepåfyllning (=varsin öl!) på en av dom... För två öl (plus ett fat med stora goda oliver, som liksom automatiskt ingick i ölbeställningen) betalade vi 3€!!! På en härlig uteservering alldeles vid havet!!!
Nu börjar vi trivas riktigt ordentligt här i Isla Cristina, en ort befriad från s.k. turiststråk med affärer och restauranger; det som finns här, är för den inhemska befolkningen... Det gillar vi! 


En liten kvällspromenad på stranden... där det finns MASSOR med fina snäckor, som bara väntar på att bli upplockade...! Men jag har ju samlat på mej MASSOR av snäckor redan, ändå kan jag bara inte låta bli att plocka lite fler till samlingen där hemma... Ja, ja...Alltid får dom plats någonstans!!!
                                                                                                                                     Inga-Lill

3 kommentarer:

 1. Visst är det trevligast att vara där ortsbefolkningen handlar och bor, trots att man själv är turist.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Ni har hittat en litet fin by. Hamnar är alltid spännande jag försöker att få köpa lite när jag befinner mig i fiskehamnen. Ha det fortsatt bra

  SvaraRadera
 3. Skönt med bra priser! Fika i Sverige är så dyrt så det går ju knappt ...

  SvaraRadera