fredag 10 februari 2017

NÄR KUSTVÄG BLEV BERGSVÄG


Idag har vi, som vanligt, suttit i bilen hela da`n, med undantag för en mat och en fikapaus... Vi vill ju fortast möjligt komma ner till södra Spanien/ Portugal, för att sen bege oss norrut längs Portugals kust... Och den spanska kusten är ju sååå lååång och sååå rackarns seeeg!

Men vi har idag har haft förmånen att ha fått njuta av körsbärsträden översållade av rosa blommor, och stora apelsinlundar, där de gröna apelsinträden dignade av orange frukter, redo att plockas... En fröjd för öga och själ!

 En GPS är bra att ha, men... man kan ju inte lita helt på den, så det är bra att komplettera med en riktig karta, ja, en sån där gammal hederlig i papper! Men då ska man INTE ha en karta som är nio år gammal, för det kan ju va´så att det har blivit lite omstrukturering i vägnätet!!!
Så idag har vi åkt på hisnande höjder genom den ena tunneln efter den andra, på en alldeles ny väg, mellan Valencia och Alicante... och vi som siktat in oss på kustvägen!!!  Vi fattade först inte alls varför kustvägen helt plötsligt började leta sej uppåt och uppåt... Ja, ja, så kan det gå när vägnumret inte stämmer överens mellan GPS och papperskarta! Till slut kom vi i alla fall ner till havsnivå, och fick då åka tillbaka en bit (norrut!) för att komma till camping Costa Blanca i El Capello lite norr om Alicante! 


Ja, den ser ju lite tråkig ut den här lilla campingen, men den är ganska så fin och välordnad...
Godnatt! I morron rullar vi vidare söderut!
                                                                                                                                    Inga-Lill 
 


2 kommentarer:

  1. Ja den tokiga vägen kom vi också in på ett år och då försökte vi åka en genväg ner till Benidorm som slutade med att vi hamnade på småvägar vid Guadalest, det var en rysare med husbil. Ha det gott på er vidare resa!

    SvaraRadera
  2. Kanske dags att investera i en nyare upplaga :) Det går fort undan för er, snart är ni ikapp oss. Vi väntar några dagar med att ta oss längre söder ut....de har dåligt väder, då är det bättre här runt Aguilas.

    SvaraRadera