tisdag 12 maj 2015

BETWS-Y-COAD
Alla de campingar som vi bott på hitintills på har ganska hög standard, även om en del sett ganska så stökiga ut utanför själva campingområdet. Det finns el, dusch, toa, tömning, vatten, etc och alla kostar runt 20 pund/natt.


I natt bodde vi på en kanonfin camping strax utanför den lilla byn Llanrwst. Otroligt välskött, och det fanns "allt";  "Allt ingår i campingavgiften" förklarade den trevliga och paranta damen, "även color TV" FärgTV!? undrade vi förstås. Jo, det fanns ett antennuttag på elstolpen! Om man nu ville titta på colorTV!
(Någon ställplats har vi inte stött på här i GB, möjligtvis kan man stå på en parkering Men ofta står det "Ej övernattning" på större p-platser))


Från Llanrwst begav vi oss söderut, och redan efter någon (sv) mil kom vi till en otroligt trevlig liten stad/by, Betws-y-Coad. Redan vid infarten tvärstannade vi vid en liten butik, där det stod "Outlet"! Och här fanns det grejer... och kläder förstås! Allt för att vandra, klättra, fiska etc! För att inte tala om inne i den lilla byn; här fanns det inte mindre än 8 (!!!) butiker med jättesortiment vad gäller friluftskläder, skor och prylar!! (Plus en massa andra butiker!) I en av butikerna fanns 1000 (!!!) olika sorts kängor/skor för vandring, och ytterligare 2500 fanns på lagret... Jo, jag var ju tvungen att fråga!
Från den lilla byn utgick massor av vandringsleder med varierande längd, det var bara att välja! Och det var många som gav sej ut på de markerade lederna, gamla som unga!


Dagen bjöd på solsken, så vi vandrade runt både inne och utanför i den lilla byn  och var inne i butiker och klämde och kände...
Efter några timmar for vi vidare och hamnade på en camping i Bala. Tog en promenad  in till "centrum" där vi hamnade på puben, och kom i samspråk med en mycket trevlig walesare.
"Det kommer inte så många till puben nu längre", förklarade han, "Nä, folk håller på med sina telefoner och datorer i stället för att träffas. Och inte ser de det vackra i naturen heller, det är bara datorn som gäller. Det är synd!"


Natti, natti från campignen i Bala!
(Vi funderade på att campa i Corwen, men valde Bala... för vem vill övernatta i korven!?)


1 kommentar:

  1. Där kunde man botanisera ordentligt bland alla kläder! Elisabeth

    SvaraRadera