onsdag 20 maj 2015

CAP D´AGDESkillnaden mellan UK och Frankrike är inte bara The English Channel och dieselpriset (närmare 18 sv. kr. i UK och knappt 14 sv.kr i Frankrike), för om UK är lite brunmurrigt och tungt så är Fr. ljust och lätt!!! Och vad är väl UKs lever-och-njurpaj mot en Fr. Tarte Frambois eller en Fish´n Chips (utan tillstymmelse till nå´t annat än just en hög med flottiga pommes och en blek friterad fiskbit) mot Franska delikatesser!!!
Och vad är skillnaden mellan en Superstore och en Supermarché!!! Jo, i UK är t.ex. ost och delikatess(???)disken 2 meter lång, i Fr. är den 200 m!!!(Nää, nu överdrev jag förstås, men det känns nästan så!)
I söndags eftermiddag anlände vi till Medelhavet och hamnade på en camping i Cap d´Agde! För om man kör från Clermont så är det bara att följa E 11rakt söderut tills man kör rakt ut i Medelhavet! En otroligt vacker vägsträcka dessutom! Men som väl är finns det campingplatser som stoppar en!
Efter att ha installerat oss på campen tog vi bilen till ett stort köpcenter, där vi först "fyllde på" vår franska "internetsticka" i en "Orangebutik"... sen bar det iväg till Supermarchén...
 

I Frankrike kan man nog äta ihjäl sej, till skillnad mot i UK (nää, det där var inte snällt sagt!) för så känns det när man ser alla delikatesser överallt i Fr.! Man vill ha ALLT!Vi inhandlade: Ost; Comté, Morbier, Tomme, Parmesan, Feta och Rocamandour förstås (en fantastisk god getost som vi njuter av tillsammans med rosmarinhonung)... vinaigrette, några flaskor Rosévin och Mousserande, entrecoté, kalkonfilé, biffar, skinka, korv, vatten, Cola, juice, yoghurt, grönsaker, frukt....bagutte, tarte frambois, ("efterrättspaj"där pajskalet är fyllt med vaniljkräm och massor av hallon), creme caramel... M.M. M.M.
Bra att ha kylskåpet med sej, för då är det bara att stuva in allt så fort man kommer ut från Supermarchén! Och alla läckerheter (med vin) hade säkert kostat det dubbla i Sverige, konstaterade vi, alltmedan det blev mer och mer fullt i kylskåpet!


Och väl "hemma" på campen igen, tvättade Arne bilen, och jag gick till "tvättstugan" och tvättade en maskin, som sen torkade i sol och vind!

Sen var det bara att slå sej till ro och njuta av tillvaron!
                                                                                             Inga-Lill


9 kommentarer:

 1. Åh, är ni i Cap d'Agde nu? Där stod vi i en månad, på campingen Oltra. Var står ni? Nu har vi ju rullat vidare och just nu är vi på Gienshalvön söder om Hyeres. Visst finns det fantastiskt god mat i Frankrike!? Vi äälskar maten här!

  SvaraRadera
 2. Vi är också Oltra men bara drygt en vecka. Har varit här flera gånger tidigare. Men det är ganska lugnt här nu, säsongen har ju inte riktigt börjat än.

  SvaraRadera
 3. Vad mycket läckerheter, fantastiskt måste det vara att handla där! Vad är priset på campingen?

  Mvh Åsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. På den campingen vi ligger på kostar 28,70 € per natt. Dyrare vid högsång.

   Radera
 4. Man kan inte klaga på utbudet. Intressanta tankar om UK själv har jag köpt Fish´n Chips någon gång på flygplatsen. Till lunch fick vi en påsechips mins jag. Men UK hägrar fortfarande att åka till och se lite annat än industrin.
  Nisse

  SvaraRadera
 5. Roligt att ni också är där! När vi var där var det väl ännu lugnare gissar jag, dvs ännu mer lågsäsong. Den sista veckan betalade vi som ni, men innan dess var det betydligt billigare. Jag har ingen aning om vad man kan se och uppleva av filmfestivalen...? Men vi ska ju inte till stan och se oss omkring... har ni några tips så hojta gärna! :)

  SvaraRadera
 6. Åh vilka gourmeter ni är, hi hi. Nej UK lockar inte alls! Frankrike är ju betydligt bättre och det gäller allt. Hur är det med internet, vi har också haft Orange tidigare, är det dyrt?
  Ha en skön fortsatt resa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi köpte en dosa för några år sedan tror den 700-800 kr. för Mac, Pc var mycket billigare. Nu köper vi bara ett "kort" för 130 kr. för en månad. Vi hade lite problem i börja men det berodde mest på vår okunskap.

   Radera
 7. Nu blev jag verkligen sugen, när du visar upp alla godsaker!!

  SvaraRadera