fredag 8 maj 2015

STORSLAGET LANDSKAP

9 Maj"I sanning ett mirakel!"
 skulle Carl von Linné säkerligen utropat om detta storslagna och mäktiga landskap. Det var så han beskrev Smålands Taberg, och kanske hade han beskrivit Wales på samma sätt! Allt från de märkliga klippformationerna och branta stupen till minsta lilla rosa, vita eller blåa blomma!  Och mirakel kan vara stora eller små och finns överallt, bara man har upptäckarlust och ett öppet sinne!
Idag har vi vandrat i två omgångar; förmidda´n och eftermidda´n.
På förmidda´n regnade och blåste det ganska så rejält, men det hindrade oss inte att ta oss in till den lilla stan St. David´s, där vi vandrade omkring i ösregnet, för att så småningom komma till den gamla kyrkogården. Engelska kyrkogårdar är nästan lite spöklika, inte minst när ett stort antal stora svarta kråkor kretsade runt, runt och kraxade och skränade över de gamla mossiga gravstenarna! Man kunde nästan förvänta sej att Kung Rickard eller Kung Arthur eller Robin Hood skulle visa sej där någonstans!Så gick vi "kustvägen"tillbaka till campingen; och gissa om vi var blöta ända in till bara skinnet när vi efter 6 km promenad äntligen kom hem till en varm och skön  husbil! Då smakade det gott med varm choklad, gott bröd, ost, leverpastej, korv och marmelad, och därefter kaffe/te och en god kaka!!!
Efter en vilopaus på några timmar var det så dags igen...
Regnet hade upphört, men det blåste fortfarande... Så på med alla vandringsattiraljer igen; dubbla sockar, kängor, fleecetröja, skaljacka, mössa, vantar etc. Jo, vi har dubbletter av det mesta, vi vet ju hur vädret kan va´i GB!!!
(Men till slut blev det lite för varmt med alla kläder, så jag var tvungen att släppa ut lite värme, därför åkte mössan av!!)
Återstoden av dagen ägnade vi oss åt att duscha, laga en god middag, diska och blogga...!Det är inte alla platser som har bra täckning, men vi kommer att förmedla våra upplevelser så ofta det finns möjlighet!!!
God Natt! I morron far vi vidare norrut på upptäcksfärd!!!

2 kommentarer:

 1. Hej!
  Vilka fantastiska bilder ni tar, även om vädret är det bästa.
  Fantastiskt,

  Ha de bra!
  Lars och inger

  SvaraRadera
 2. Härlig natur! Så fint vinden leker i ditt år!! Elisabeth

  SvaraRadera