tisdag 19 maj 2015

DOVER-CALAIS

15 maj


 Framåt eftermidda´n denna dag anlände vi till Dover och körde direkt ner till hamnen mot incheckningen. Första luckan: visa passen och få en "lapp" på vilken det stod lite siffror hit och dit...sen blev det säkerhetskontroll; vi blev hänvisade till något som såg ut som ett jättestort tält, och där inne var det lite halvskumt... En poliskvinna ville se passen, sen fick vi öppna motorhuven, där hon lyste med ficklampa, sen ville hon titta inuti bilen... och där fick hon se ängeln som står i fönstret:"En ängel" sa hon och log. "Ja", sa jag, "det är vår skyddsängel" "Jag har också en ängel i min bil!" svarade hon, och blev lite mjukare i den där myndighetstonen. Efter att ha gått några gånger fram och tillbaka i säkerhetsbågar, kunde vi sätta oss i bilen och bege oss till biljettkontoret , där vi åter igen fick visa passen och överräcka den "lapp" som vi tidigare fått, innan vi blev hänvisade till Gate 79. I väntan på att få köra ombord hann vi med att ta en liten fika!

 

Så lämnade vi UK och Dovers vita klippor och vid denna överfart var Engelska kanalen betydligt snällare mot oss...

 ....så snäll och lugn så många passade på att ta sej en tupplur!

Vid inloppet till Calais kunde vi se en hel hop med husbilar, som blänkte i solskenet på den stora ställplatsen inte långt från hamnen.
Det gick snabbt att köra av båten (inte den minsta säkerhetskontroll syntes till), och vi körde in mot centrum för att tanka och handla bröd. Så Arne hade längtat efter en fransk baguette!!!
Just när vi skulle hoppa in i bilen efter brödköpet, stannade en liten bil alldeles intill oss, och en ännu mindre liten söt grålockig tant krånglade sej ur och kom fram till oss. På fransk/engelska plus "teckenspråk"undrade hon om vi skulle "sova på stranden" och pekade på husbilen. Vi nickade och sa både "Oui" och "Yes"..."Full!" sa hon "Aha" svarade jag (Inga-Lill)," air de campingcar est complete! Då sken hon upp och sa "Oui, oui!" och återvände till sin lilla farbror som väntat i bilen, efter det att vi hade tackat henne både på franska, engelska och svenska. Vi underbar liten tant! Varför tog vi ingen bild på henne!?
Så vi körde ut mot kusten söder om Calais, och hittade snart en ställplats där vi kunde övernatta, för här var det gott om både husbilar och övernattningsmöjligheter!
 Och vid just den här ställplatsen fanns en vandringsled, så vi snörade på oss kängorna och vandrade uppåt och uppåt och fick uppleva en vidunderlig utsikt!!!


3 kommentarer:

  1. Skönt att ni fick en lugnare överfart den här gången! Vart bär det av nu?

    SvaraRadera
  2. Så trevligt bemötande och sen en skön tur med vidunderlig utsikt!! Elisabeth

    SvaraRadera