söndag 31 maj 2015

MARKNADSDAG I L´ISLE SUR LA SORGUE

31 Maj

L´Isle sur la Sorgue är en fantastisk liten stad i Provence. Där kan man promenera runt bland alla kanaler med sina vattenhjul och små vattenfall! Och alla antikvitetsaffärer! (allt från "vanliga" till oerhörd lyx med bl.a. tavlor högt över miljonstrecket!)

Strax utanför sta´n (dryga kilometern) finns en fin camping. Från campingen kan man gå eller cykla längs floden Sorgue in till sta´n.
Varje söndag är det marknad i L´Isle sur la Sorgue. Då fylls sta´med hundratals marknadsstånd, och hela sta´n är som enda stor myrstack!!!
Det blir ganska så varmt att trängas med en massa människor i de trånga gränderna, ja, då kan man alltid svalka sej genom att doppa fötterna i det iskalla vattnet!!! Eller......kan man slå sej ner i skuggan på ett av stadens små cafeer och ta en kall öl eller ett glas rosé eller en kopp kaffe, allt efter tycke och smak!

Efter en varm förmiddag i L´Isle sur la Sorgue, körde vi norrut mot Nyons på en av Frankrikes absolut vackraste vägar (D 938)... och nu har vi hittat en liten fridfull camping mitt ute på landet vid en vingård. Inte långt från autorouten A7, för i mo´n börjar resan hem mot Sverige! Gör dock en lite avstickare från motorvägen in genom Juradistriktet...
...och just nu, när jag sitter här och skriver så kommer "campingtanten" och överlämnar en fin lite blomma till alla damer på campingen; "För det är ju Mors dag idag!" säger hon!!!

3 kommentarer:

  1. Ser fantastiskt mysigt ut på bilderna!

    SvaraRadera
  2. Vi kommer att åka ner till Provence i början på juli och vi är mycket förtjusta i små campingar som bi tycker är mycket trevligare än dessa jättestora med vattenland, vad heter denna lilla camping som ni har legat på? Ha en fortsatt trevlig resa!

    SvaraRadera
  3. Ni har väckt min nyfikenhet på Provence! Nu har jag läst i fatt och drömmer lite framåt. Har lite att klara av innan det blir någon resa för oss. Ha en bra hemresa! Elisabeth

    SvaraRadera