torsdag 21 maj 2015

IAKTTAGELSER I CAP D´AGDE

21 maj


De hart blåst hysteriskt i två da´r... men solen skiner... På förmidd´an är stranden ganska öde, men framåt eftermidda´n vågar sej ett antal människor ner till stranden och parkerar långt upp vid sanddynerna!
I går förmiddag tog vi lång promenad utmed strandkanten, men idag snörade vi på oss våra kängor och gick en långpromenad in mot Cap Agdes center. Kan konstatera att vi är de enda i detta område som går omkring i Hikingkängor ... och ryggsäck!!!


Här nedan följer Arnes (och mina också förstås) iakttagelser under denna tre timmars promenad...

 (Den här iakttagelsen är bara Arnes, för jag var bara tvungen att ta en kisspaus!!)

Väl hemma på campen igen intog vi en "grekisk-sallads-lunch" och sen begav vi oss ner till stranden, för att efter timmar gå raka vägen till en varm dusch, för att tvätta bort all sand från öron, hårbotten... Och ändå kändes det som om man hade en hel del sand kvar både här och där!!!
***
Nu har avnjutit den sena middagen som skulle  bestå av en hel hop härliga gröna bönor och smörstekta kalkonfiléer kryddade med Herbes de Provence... men se det tyckte Arne var alldeles för "fjuttigt", så han travade iväg till campingens lilla butik/servering och köpte sej en rejäl portion med pommes (eller frites som det heter här) och sen satt vi där i kvällssolen och höll ett stadigt tag i  roséglas och fritespåsen samtidigt vi smaskade i oss maten... Och till efterrätt mumsade vi i oss varsin len Crème Brûlée!
***
 Vindens sus i trädkronorna vaggar oss till söms...  Bon Nuit!!!

4 kommentarer:

 1. Kerstin Awad22 maj 2015 07:11

  Det låter som det ljuva livet. Ha det fortsatt lika bra. / en trogen följare av den fenomenala bloggen. Tack för den!

  SvaraRadera
 2. Vad härligt ni ser ut att ha det, annat än några grader plus och blåsigt o grått. Passa nu på att njuta, för när ni kommer hem ska slutaren återigen gå varm ( Arne ).

  SvaraRadera
 3. Så härligt det ser ut,när vi har gråvädret här! Fast blomdoften är härlig!

  SvaraRadera